Suami KOMPLEN Isteri Tak Cantik Dan Anak2 Tak Comel. Ini REPLY BALAS Netizen Yg Buat Dia MENANGIS !

Gambar Hiasan

Nama aku Shaii nak minta pendpt tapi jgnlah kondem habis k. Aku seorg lelaki yg good looking mmg boleh tahan jgla orgnya.

Tapi isteri aku ni tak cantik. kami punya anak dah nak 6 org setakat ni tapi semuanya anak2 tiada yg comel atau cantik/hensem. Bukan nak hina ciptaan Allah. Tapi hati tu terdetik knp anak2 sikit pun tiada rupa.. mungkin sbb ibunya??

Hmmm aku jeles bila tgk member2 lain duk post gmbr anak2 kat fb yg comel2. Rasa sgt2 bersalah sebab aku jadi tak suka post gmbr anak kat fb. Apa lg nak upload gmbr isteri. Aku cuba nak terima kenyataan jg tapi hati manusia ni byk sgt nak fikir. jadi sebenarnya penting jg kahwin dgn org yg ada rupa ni kan…???

Mungkin sb aku terlalu di puji org hingga mnjd riak. Dan semua mesti perpect tapi Allah tak bagi. Dugaan apa ka ini. Paling sedih bila nak ke majlis2 member tnya anak ka bro?? Tak serupa pun. Aku dah faham dan masak ayat tu. Tapi bila aku jln dgn wife pulak org tak tanya sb dah nmpk muka bini tu mcm muka anak.

Hmmmm. Bini aku ni pun satu hal dah tau diri tu tak cantik berabis pulak nak cantikkn diri sampaikn makeup nya mcm donut bertepung. Hakikatnya org cantik jg yg terbaik kan sb tiada effort utk kelihatan cantik kan. Jadi mcm mn ni?

Shaii

Jawapan Balas Netizen Di Bawah

Hafiz Lokman : Bro…bini xcantik pun.. 6 jgk la anak ko…. Cubelah syukuri apa yg ada bro.. Dpt bj j cantik…tp dok pesbuk.. post insta.. pakai spek mata acah rabun xguna jgk bro….tak cantik..tp sdp mata memandang..pandai jaga makan minum ko.. pandai jaga anak2 ko yg berderet tu lagi jauh lebih baik.. Cube beesyukur oke?? aku sumbat kurma kat idung ko ni kang.. terus tak ensem nanti.

Nur Elina : Ni saja nak tanya, sory kalau terasa eh. nama shali eh? nama penuh shaiitan ke? sebab tak reti nak hargai pemberian Allah langsung  biar tak berupa , asalkan ada agama. esok bro dah mati, muka tu reput jugak. tinggallah tengkorak. tengkirak tak pernah ada yang handsome lagi. sorry not sorry though.

Syima Esmail : klo nk tgk bini ko lawa. suh dia jadi janda.. confirm ko tgk dia lawa meleleh2 ayo lior hamg tgk… lelaki mcm ni lah… anak smapai 6 hang lg dia nk usrs igt ckup ms.ke bro… hang plk xreti paham bini tu letih kes sakit ke semua bende nak dia uruskan.. menolong hal rumah entah2 mmg xpenah.. pk la sendiri.. nak bini tu ade byk ms tok diri dia. Hang bg dia title janda tgk ha g senang duduk ke x tgk dia…

Nur Fa : Bini tak cantik pun anak sampai 6.! Nafsu kuda ko ek.. Mcm mana lah bini ko nak cantik2 kalau dah bernak je keje nya.. dpt pulak nafsu binatang mcm ko ni mmg penat oii.. mana nak urus anak nak urus pakai ko lagi.. jahanam punya jantan..

Sumber : Cerpenvirall

Walau bagaimanapun jaga lah isteri anda sebaik yang mungkin.. Minta pada Allah dikurnikan keluarga yang bahagia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *